Студентът на годината в категория “здравеопазване” е отличникът от МУ Пловдив Петър Мирянов

student1Бъдещият д-р Петър Мирянов все още е шестокурсник по „Медицина” в Медицински университет – Пловдив. Минути след като получи приза „Студент на годината за 2014 в категория „Здравеопазване”, връчен му на официална церемония във Военния клуб в София в навечерието на студентския празник 8 декември, той сподели: “Медицината е не само професия, наука, призвание и отговорност. Това е начин на живот, поддържащ пламъка на мотивацията и амбициите. Затова считам, че всеки кандидат за обучаващ се по медицина трябва да направи своя избор за пътя, по който да тръгне, като послуша сърцето си. Това е истинската свобода – да си направил своя избор, и той да те отведе до бъдещите професионални успехи.”

Петър Мирянов е на финала на своето следване и през изминалите две последни години от обучението си е със силен научнопрактически интерес в Неврохирургията. Има предложени две авторски научни статии за усъвършенстване на неврохирургична техника в престижното международно биомедицинско списание на МУ-Пловдив «Folia Medica». Участвал е в научни форуми и публикации в съавторство с изтъкнати професори от медицинската наука и клинична практика.

Днес бъдещият лекар ще празнува заедно с колегите си международният ден на студентите.

А F2F TV пожелава и на него, и на всички, които отбелязват 8-ми декември като студенти, да вярват в свободата, която носи образованието, без значение в коя посока ще ги отведе животът след Университета.

Може да харесате още...