От утре – европейска седмица на движение в България с над 250 събития в цялата страна

Move Week 2013Европейската седмица на движението в България MOVE Week обяви своята програма. В седмицата на доброволен принцип са включени 34 български града, над 250 събития и 108 организатори. В момента регистрациите продължават и посочените цифри се увеличават. Очакванията са да имаме над 400 събития и 70 000 участника. Европейската картина е 750 града, един милион участника и 25 000 доброволци, включени в 2 000 събития и 200 Flash Mob-а.

MOVE Week 2014 ще се проведе едновременно в България и още 32 държави, в периода от 29 септември до 05 октомври.

По време на седмицата на движението се предвиждат демонстрации и изпълнения на различни физически активности като йога, паневритмия, slack line (ходене на въже на ниска височина), уроци по паркур, Port de Bras – (модерната комбинация на танц, балет и движения), Капоейра, Pole Dance (танц на пилон), работни ателиета, зелен фитнес, масови зумба демонстрации, плувен маратон, City Run, функционални тренировки, планинско колоездене, гимнастика, кросове, турнири по футбол, велопоходи.

Философията на кампанията е да накара хората да се движат – независимо от тяхната възраст, образование и физическо състояние. Амбицията на движението е до 2020-та година да бъде променено поведението на сто милиона европейци и те да бъдат въвлечени в различни физически активности.

Доказано е, че най-малкото ежедневно физическо усилие може да предотврати болести като инсулт, инфаркт, Алцхаймер, диабет, високо кръвно налягане, рак. Ходенето пеш, изкачването на стълби, дори леките прикляквания и раздвижвания на ръцете, разхождането на детето или кучето – това са лесни за изпълнения движения, които са полезни за обездвиженото ни от работа и стрес тяло. Физическите упражнения са особено важни и за нашите деца, които са обездвижени и имат гръбначни изкривявания от изключително тежките училищни раници.

Тази година MOVEWeek влиза и по-активно в училищата, част от които организират отделни събития за своите ученици.

Инициативата MOVE Week се провежда за трети път в България. През миналата година в движението в България се включиха 35 000 души, в 435 събития, в 26 града.

 

 

 

 

Може да харесате още...