Книгите тръгват на поход за сърцата на най-малките на 2 април :)

pohodnaknigite На Международния ден на детската книга – 2 април – Асоциация „Българска книга” открива Националната кампания за насърчаване на четенето сред най-малките с „Походът на книгите”. Той стартира точно в 11.00 часа в детско-юношеския отдел на Столична библиотека.  На тази дата е роден разказвачът на едни от най-обичаните приказки – Ханс Кристиян Андерсен 🙂 

Кампанията „Походът на книгите“ е насочена към децата от детските градини и началния курс на обучение в училищата. Целта е да се създаде интерес и да задържи вниманието върху вълшебния свят на детската литература по атрактивен и забавен за децата начин.

Популярни личности на България подкрепят каузата с акция „Известните българи четат на деца“. Те ще се срещнат с децата в библиотеки, училища, детски градини, книжарници (за повече информация, вижте прикачения файл), както и на открито, в шатрата на Похода в Борисовата градина на 12-13 април.

Утре столичният кмет Йорданка Фандъкова ще прочете „Приказка за невидимото дете” от Туве Янсон пред децата от Немско училище „София” и детска градина „Ханс Кристиан Андерсен”. В първата седмица на кампанията любимите си книжки ще прочетат и Андрей Захариев, Александър Кадиев, Милена Николова („Миленита“), Орлин Павлов и Станимир Гъмов.

В рамките на кампанията, между 2 и 23 април, младите читатели ще имат възможност да спечелят книга чрез инициативата „Походът на книгите – Играта”, като за целта ще трябва да съберат 9 печата в 9-те книжарници в София на гърба на официалния флаер на кампанията, който може да бъде разпечатан и от Фейсбук страницата на събитието.

В рамките на „Походът на книгите” ще продължи и инициативата „Бисерче вълшебно”. Повече за наградата можете да намерите на сайта на инициативата.

 

 

Може да харесате още...