В Пловдив крадци задигат… лалета от уличните градинки

gradiniteНикога досега Пловдив не е бил толкова цветен на пролет, както през последните 2 години. И никога до този момент не е имало толкова кражби… на цветя от улиците и парковете. Последният случай е от днес – едно единствено от общо 100-те червени лалета, засадени в цветната фигура на кръговото кръстовище до Панаира, остана самотно да червенее сред цветната композиция от син миодотис и разноцветни теменужки и храсти, след като някой през нощта като ураган е обрал 99 лалета!Антон Георгиев, технически ръководител в ОП „Градини и паркове” за район „Северен”, едва сдържаше нервите си тази сутрин. Докато цветята на кръговото са откъснати като за огромен букет, в зелените площи пред „Луксор” почти всички 50 лалета, засадени около младите червени gradiniteeeдъбчета, са изтръгнати с луковиците. Оцелелите могат да се преброят на пръстите на едната ръка, показа Георгиев.

Празни пустеят и лехите, където само преди три седмици бяха посадени 50 рози. Като по чудо е оцеляла едничка.

Масово се краде и от хилядите рози, с които миналата година разкрасихме разделителната ивица на булеварда; хващали сме хора как с права лопата изкопават розовите храсти, но какво друго да направим, освен да ги накараме да ги засадят отново, разказа техническият ръководител.

А разкрасяването на града се прави с пари на всички жители.

gradiniteee1Междувременно, след предприетите от ОП „Градини и паркове” мерки за издирване на извършителя на кражбата, се установи, че е възрастна жена, обрала и събрала цветята в чувал…

Вероятно ще ги продаде. Дали ще бъде по-добре след това?

 

Може да харесате още...