Адвокатският съвет в Пловдив с декларация срещу опитите за атентати, за да се сплаши колегията

temidaАдвокатският съвет в Пловдив излезе с протестна декларация срещу опитите за атентати, насочени към колегията. В нея се осъждат опитите за атентати срещу представители на колегият. Председателят на Пловдивския адвокатски съвет Владимир Златев съобщи пред колегите от Радио Фокус Пловдив поводът за текста – поставеното взривно устройство под автомобила на дама от известна адвокатска фамилия в града. Припомняме, че случаят е от 20 март сутринта, когато гражданин забелязва пакет със стърчащи жици, поставен до предната гума на кола, паркирана улица  „Христо Г. Данов”.Пакетът се оказва самоделна бомба, а колата – на бивш зам. министър на правосъдието и неговата съпруга, известен адвокат под тепетата. Това е второто взривно устройство в Пловдив, което се  свързва с колегията. Първото беше взривено контролирано от сапьори в края на февруари тази година, след като за него на полицията съобщил работещ до късно служител от офиса. Бомбата тогава беше открита в офиса на частен съдебен изпълнител, в чиито случаи се оказа и разпродажба на имущество на Кирил Рашков, известен повече като Цар Киро. 

Адвокатската колегия смята за тенденциозно поставянето на взривове.  „Не може по такъв опасен начин да се правят вмешателства в работата на съдебната система”, коментира пред Радио Фокус Владимир Златев. 

Дали словото ще се окаже достатъчно силно оръжие срещу бомбите?  Какво държи българската Темида в ръката си? Кой се цели в нея? И изобщо – защо стигнахме дотук? Има ли КОЙ да ни каже?

Може да харесате още...