Възраждат футбола в родното село на Христо Стоичков

rakovski_deca_futbolСтадионът в село Ясно поле, родното а футболната легенда Христо Стоичков, вече е с напълно обновени съблекални, съобщи кметът на Община Марица Димитър Иванов.  След почти тридесет години разруха и безстопанственост основно ремонтираните помещения с шкафчета, както и съдийска стая и две бани, са гордостта на местния тим. И  предпоставка за възраждане на футбола именно там, където е направил първи стъпки Стоичков. 

В различните строителни дейности са се включили много доброволци и радетели на най-популярната игра, затова радостта бе обща и бурни аплодисменти следваха всяко едно от изпълненията на местните самодейни състави, сред които се открои и гласовитата майка на родната ни звезда, леля Пенка Стоичкова.

В деня на откриването на ремонтирантираните съблекални,  с много емоции се изигра и дербито от поредния кръг в първенството на “Б” областната футболна група противопоставило домакините от Ф.К.“Марица” и Ф.К. “Светкавица” от съседното село Манолско Конаре. Срещата се оказа доста забавна и след обрат през втората част гостите изтръгнаха победата с 2:1 гола.

снимка: архив

 

Може да харесате още...