Пробив за БГ компания в Евростарс

flag_bg2Днес в 11:00 часа българският кандидат „АМГ Технолоджи” ООД сключва споразумение за финансиране на проектно предложение по съвместна програма ЕВРОСТАРС. Проектът е в областта на електрониката и е с българско, австрийско и швейцарско участие. Целта му е да обедини за пръв път в един инструмент три от най-мощните микроскопи с висока разделителна способност и съответно да се създаде микроскопска апаратура, притежаваща изцяло нови възможности за охарактеризиране на наноразмерни обекти.

Одобрени разходи са в размер на 651 491,28 лв. и субсидия в размер на 492 655,90 лв. Процедурата по подписването на споразумението ще бъде открита от Анна Янева, заместник-министър на икономиката и енергетиката. зпълнителнителният директор на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия Евгений Иванов, в качеството си на представляващ финансираща институция на програма Евростарс за България, ще подпише споразумението с управителя на „АМГ Технолоджи” ООД Владимир Ставров.

Международният Проект Е! 8213 TRIPLE-S Microscope с българско участие от страна на „АМГ Технолоджи ООД“ е класиран на 15 място от общо 510 допустими проектни предложения, постъпили в рамките на 10-та конкурсна сесия на програма Евростарс. До този момент проекти с българско участие не са преминавали прага на качество. Одобряването на проектното предложение по програма Евростарс от Групата на високо равнище е сериозно постижение за България, коментират от Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия.

Може да харесате още...