Усложнена пътна обстановка в Сърбия; в Турция – възможни задръствания

znak_stopБългарските власти настоятелно препоръчват на българските граждани по възможност да отложат пътуванията си до и през Сърбия, да се информират за актуалната обстановка, както и да спазват съветите и указанията на местните власти. ГКПП Хоргош на сръбско-унгарската граница е отворен, но е разрешено влизането единствено на леки автомобили на сръбски граждани, които живеят в региона на Суботица. На ГКПП-то в посока Сърбия се е образувала голяма колона от товарни автомобили, които чакат да отпадне забраната. Продължава да е в сила забраната за движение на автомобили по магистралата Суботица-Нови Сад /Е-75/ в двете посоки. И още:

Отворен за движение е ГКПП Батровци на границата между Сърбия и Хърватия, като движението се осъществява по магистрала Е-70 /Белград-Загреб/.

Сръбските власти призовават да не се пътува в района на Северозападна Сърбия, Войводина, а за пътуване към и от Западна Европа да се ползва магистралата Е-70, Белград-Загреб, ГКПП Батровци.

При необходимост може да се обръщате за съдействие към посолството ни в Белград.

МВнР предупреждава за внимание и пътуващите за Турция български граждани – причината eрешението на турската страна за анулиране на еднократните разрешителни за български тирове. Затова е възможно струпване на товарни МПС в района на ГКПП Капитан Андреево – Капъ Куле. При необходимост, българските граждани могат да се обръщат за допълнителна информац ия към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, както и към Генералното ни консулство в Одрин. Координати може да се намерят на страницата на МВнР.  

 

 

източник: пресцентър МВнР

Може да харесате още...