Внимавайте за ледени висулки

visulki 001Обикновено снегът върви в комплект с ледените висулки и това не е никаква новина. Всяка зима, обаче, заради висулки, остри като ножове, пострадали хора влизат в топ новините на изгладнелите за лоши вести медии. За да не станете част от хедлайна,  F2F TV ви напомня да внимавате с падащите остриета от покривите на сградите или казано по-просто – не ходете близо до тях. Ако сте от Пловдив, може да подавате сигнали за опасни висулки до общинската фирма „Чистота”. 

Под тепетата 2 екипа вече се грижат за премахване на снежните оръжия. Сред обработените до момента обекти са подлезът на ул. „Гладстон”, поликлиниката към Медицинския университет на бул. „Васил Априлов”, ЦДГ „Искра”, СОУ „Цар Симеон Велики”, много сгради на Главната, „Райко Даскалов” и други улици в града.

Според общинските наредби премахването на висулките от частните сгради е задължение на собствениците, напомнят от Общината. Въпреки това, от „Чистота” са готови да окажат съдействие. Сигнали могат да се подават на горещия телефон 675 817, както и на сайта на предприятието.

От там предупреждават още за внимание и при паркирането – огледайте се да не оставяте автомобила си под висулки.

Може да харесате още...