Горяха колите на депутат и общински съветник от ГЕРБ Пловдив

katastrofaАнтоний Йорданов и съпругата му Татяна – и двамата в политиката чрез ГЕРБ – той като депутат от Пловдив втори мандат, а тя като първи мандат местен старейшина, горяха тази нощ под тепетата. Сигналът за пламъците, обхванали двата джипа – Мерцедес и Тойота, паркирани на улица Акация, е получен в полицията около 2 часа. За щастие, пострадали няма, щетите са само материални.

Назначена е пожаро-техническа експертиза, съобщиха от МВР Пловдив, разследват се причините за инцидента. Политически ангажираното семейство е било в чужбина; според Татяна Йорданова двамата с мъжа й не са получавали заплахи.

От ГЕРБ излязоха с декларация, в която се настоява за бърза реакция на МВР, Прокуратурата и всички компетентни органи и се осъжда вандалския акт, наречен още “престъпен”. “Очакваме разследващите да достигнат до категоричен отговор дали чрез посегателството срещу автомобилите на двамата представители на ГЕРБ не се цели оказване на въздействие върху политическата им дейност” – се казва още в декларацията и се настоява за ясен отговор дали животът на семейство Йорданови е заплашен.

Може да харесате още...