Токът е по-евтин от тази година

evn_tabloОт първия ден на януари плащаме по-евтино – с 10 на сто през нощта и с 1% през деня – за тока, който ползваме. Значи може, защото – с цупни или без, това е третото намаление на цената му за последните 10 месеца.  Бизнесът ще плаща дори малко по-евтино за дневна тарифа – 1,5%. 

2014-та започва освен с тази добра новина, и с добра прогнза за времето – според синоптиците, то ще остане предимно топло за сезона през януари, който по традиция е сред най-тежките зимни месеци за отопление.
Въпреки по-вискоите температури, заради празниците ЕVN България отчита по-високо потребление в края на декември в сравнение с миналогодишните стойности.

Консумацията на електричество за периода 30 декември – 1 януари 2014 година е с почти 1,3% повече спрямо същия период година по-рано, сочат данните на дружеството. Върховото потребление в посочения тридневен период е било регистрирано между 18:00 и 19:00 ч. на 31 декември 2013-та. Тогава са регистрирани 1 729 000 киловатчаса консумирана електроенергия.
Колкото и да се намаляцената на тока, обаче, важно е дали не зеят прозорците ни и колко енергийно ефективно ползваме уредите у дома.

Може да харесате още...