Коледните вълшебства, сътворени от нас :)

irenОбичайно е да свързваме Коледа с чудеса и вълшебства. Когато  говорим за вълшебствата, сътворени от ръцете ни, обаче, разбираме, че чудесата можем да създадем и сами не само за Рождество 🙂 Стига да носим духа на твореца в себе си – като Ирен Чанкова, Галя Стойчева, Роза Анастасова-Колева и Георги Комсалов от Библиотека Иван Вазов” в Пловдив, например. Четиримата изненадаха колегите си и всички, които приемат библиотеката за свой дом, с чудесни творения – част от тях, посветени на празника, друга – на всеки ден, който – ако решим – може да превръщаме в празник. Изложбата с ръчно изработени украшения, пластики и плетива, те нарекоха “Коледни вълшебства”.Това е жест най- вече към колегите ни, тъй като тази година беша тежка за целия екип на библиотеката. И се надявам от тук нататък с настъпващите коледни празници да предстоят и вълшебни дни, изпълнени с радост, топлота и подаръчета – разказа пред F2F TV Ирен.  Много от колегите й се оказва, че са избрали за украсата тази година у дома, както и да зарадват близките си, именно техните уникални творби.

Самата тя беше направила коледни сувенири от бутилки и всякакви подръчни материали –  съчетала ги е с традиционни коледни рисунки и украски. Старах се използвам естествени материали – като канела, анасон и други балсамирани растения – разкри Ирен своята лична магия . 

galqНа бижута със снежинки и панделки и на старата майсторска техника “кене” пък беше заложила колежката й Галя. Георги се включил с пластики, а дело на Роза бяха топлите и шарени пуловери, придаващи празничен дух. 

Тези, които не  успяха да разгледат уникалната изложба, ще имат възможност да се срещнат с вдъхновението на истинските майстори на вълшебства в Библиотека “Иван Вазов” и през следващата година. Екипът на “Коледни вълшебства” планува отново ръчно изработени творби още за месец март, а на Великден  акцент ще бъдат, разбира се, разнообразно изрисуваните яйца.

И така – днес е Бъдни вечер. Има още време да сътворите нещо сами, за да зарадвате своите близки. F2F TV ви пожелава усмивки 🙂

текст и снимки: Райна Павлова

Може да харесате още...