В Пловдив заработиха трапезарии за социално слаби

pensionerВ два района в Пловдив – Източен и Западен от днес отвориха врати социални трапезарии. В Западен топла храна през зимата ще получават 290 души. По информация на районния кмет Димитър Колев това са всички, които са подали заявления да се позлват от услугата. Причината за това е, че на територията на „Западен“ функционират успоредно още две трапезарии, едната от които е безплатна и работи в домашния социален патронаж, а другата е с частично заплащане и се намира в стола на Математическата гимназия. Храната ще се получава всеки работен ден между 11:30 часа и 14:00 часа в стола на ОУ „Елин Пелин”.

В другия район под тепетата – Източен, други 400 социално слаби жители ще се хранят през зимата с помощта на общината. Двете трапезарии са в сградата на Съюза на слепите на улица „Ландос“, както и на улица „Лев Толстой“ № 2.

Общо 2030 нуждаещи се пловдивчани – с 30 повече от миналата година, ще получават топъл обяд през зимния период в 11 трапезарии в целия град. Окладът на ден на човек е 1.80 лева. Социалната услуга е на стойност около 280 хиляди лева година и се финансира от бюджета на Община Пловдив, съобщиха от пресцентъра й.

Може да харесате още...