В Пловдив връчиха годишната награда за благотворителност Кудоглу

kudoglu_2013-390x300Президентът на руския фонд „Закон, справедливост и милосърдие“ Вадим Поспелов е носителят на наградата за благотворителност „Димитър Кудоглу“ за 2013-та година в областта на социалната сфера в Пловдив. Призът бе връчен от заместник-кмета по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков.
През тази година с подкрепата на Вадим Поспелов в Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“ успешно бяха реализирани три проекта за откриване на нови социални услуги на обща стойност 59 250, 52 лева. С безвъзмездната финансова подкрепа бе приключен проект по изграждането на материалната база на „Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания“, в който живеят 10 деца в условия, близки до семейна среда. Подпомогнато бе изграждането на детска площадка за игра и рехабилитация, който подобри високо качеството на грижа за децата с увреждания и даде възможност на екипа да прилага съвременни терапевтични практики при лечението на децата, съобщиха от Община Пловдив. През месец ноември Фондът оказа подкрепа за ремонтиране на общинска сграда, в която ще се предостави услугата „Преходно жилище“.

Вадим Поспелов благодари за наградата и заяви, че ще продължи да подкрепя социални каузи в Пловдив. Той се ангажира през следващата година да организира посещението на водещи руски професори по медицина, които да прегледат и консултират болни деца.

Може да харесате още...