В празника на полицията пловдивчани без интерес към работата в РПУ-тата

sydebna_policiaИнтересът към работата на полицаите в Пловдив е почти нулев. Днес, в деня на отворените врати във всички районни уравления “Полиция” на територията на ОДМВР Пловдив по повод професионалния празник на Полицията, в 11 часа във второ РПУ имаше 1 посетител. Събитието трае 3 часа и започва от 10 часа сутринта.
Макар и с един посетител, офицерът, който проведе обиколката, беше повече от любезен да отговори на всеки един въпрос, свързан с работата му. Обиколката на районното управление започна от ареста, където се задържат провинени за 24 часа. Посетителят пожела да види стаята за разпознаване, както и стаята, където се провеждат разпити. Бяха разгледани служебните автомобили, в които се очаква бордови компютър за улеснене на работата, както във всяка друга държава.
Офицерът сподели, че за 20 годишна служба не се е налагало нито веднъж да насочва служебния „Макаров” към човек, което говори за добре свършена работа от негова страна. В управлението можеше да се видят и някои от спечелените медали и грамоти от служителите на МВР по различни спортни дисциплини.

Полицейското оборудване е стандартно – пистолет, белезници, бронежилетка, радиостанция и полицейска палка. Нищо, различно от това по филмите. Но полицейската работа не е кино.

текст: Румен Гъбов

Може да харесате още...