Полски езиковед с езикова работилница в ПУ „Паисий Хилендарски“

plovdivski_universitet_hladnoЕзикова работилница „Изкуството да общуваме”под ръководството на известния полски езиковед проф. Йежи Бралчик ще се проведе на 30 октомври от 11:00 часа в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Това съобщиха от висшето училище.

Нетрадиционният уъркшоп се организира съвместно от Полския културен институт и Филологическия факултет и е предназначен основно за студентите полонисти от специалността „Славянска филология“.

Проф. Йежи Бралчик е специалист в областта на езика на медиите, рекламата и политиката. Преподава във Висшето училище по социална психология във Варшава и в Института по журналистика на Варшавския университет. Член на президиума на Съвета по полски език към Полската академия на науките, Полското езиковедско дружество и Комитета по езикознание на ПАН. В TVP Polonia е водил седмичната програма „Mówi się“ („Казва се…“ oт 2001 дo 2007), в TVN Lingua програмата „Na słówkо“. В Полското радио води всеки ден програмата „Słowo o słowie“ („Дума за думата“). Пише фейлетони за месечното списание „Wiedza i Życie“. Aвтор на многобройни книги, посветени на езикознанието.

 

 

Може да харесате още...