Орешарски: На този етап вотовете не ме притесняват, ще продължим да работим за по-балансирано развитие на регионите

huhlaНа този етап вотовете не ме притесняват особено и не отнемат много време на моите колеги да се готвят с отговорите, тъй като тезите не са особено състоятелни, коментира министър-председателят Пламен Орешарски след второто отхвърляне в пленарна зала на недоверието към правителството.  Ще продължим да работим за по-балансирано развитие на регионите, каза той по повод тематиката на вота. „Дори и да реализираме всичките си програмни намерения в раздела за по-балансирано развитие на регионите, едва ли ще успеем да преодолеем всички регионални различия. Важното според мен е да обърнем тенденциите и да спре раздалечаването между големите центрове и останалите населени места. Това заплашва устойчивостта на социално-икономическото развитие на цялата страна“, обяви премиерът.

F2F TV ще следи дали това не са поредните приказки за регионално развитие и стабилизация на населените места извън центъра София – без дела.

Защото, според нас, до този момент тази централизация е удобна на политическите партии в парламента. Огромното изоставане на периферията държи хората там в иконбомическа зависимост, която е съвременното робство заедно с информационното затъмнение заради монопилизирането и едновременно с това – политизрането на медиите и липсата на силни такива извън стoлицата.

Може да харесате още...