ASIA на Античния театър в Пловдив: Рок музиката и филхармонията в перфектен брак

asia14ASIA и Пловдивските музиканти ожениха рок музиката и Филхармонията на Античния театър в събота вечерта. Точно така, както обещаха пред медиите предния ден. Невероятното усещане, че този брак превзема не само Античния театър в Пловдив, но и въздуха под тепетата – така може да се определи с една дума концерта на една от най-елитните групи в британския рок.

Само ден преди грандиозното шоу те са направили първата си репетиция с пловдивската филхармония – вечерта, обаче, бяха блестящи – сякаш музикантите на Левон Манукян са свирели цял живот с рокаджиите от ASIA. Това беше и един от най-разтърсващите 30 минути в концерта. Просто брак от пръв поглед. И по любов!

asia1Ние не свирим всеки ден с оркестър, нито на такова невероятно място, ще бъде специален концерт – казаха ден по-рано на пресконференция ASIA. На нея сред тях беше кметът Иван Тотев, който вече трета година доказва, че Пловдив може да бъде и рок столица с ъс Sounds of the ages

Под тепетата ASIA представи най-известните си песни, но и няколко нови парчета. С групата е и най-младият – Сам Коулсън, който няма търпение да излезе новия албум, защото и той участва в него. Това ще се случи догодина като от сега обещава да е пълен с хит сингли и положителна енергия. Този албум ще бъде по-твърд, по-рок албум, казаха от АSIA.

Този концерт наистина ще влезе в историята, категорични са рок-маниаците под тепетата и тези, които дойдоха в Пловдив специално за Sounds of the ages.

снимки: Арсен Николов

Може да харесате още...