Стартира Mеждународната академия “Знание и иновации” на ВСУ “Черноризец Храбър”

VSUС публична лекция на проф. Лоран Мевил, директор на Института за трансфер на технологии на Женевския университет и автор на бестселъра “From Science to Business”, стартира новата учебна година на Международна Академия “Знание и иновации” към Варненския свободен университет. Проф. Мевил основава института през октомври 1998 година като става и съосновател на Швейцарската асоциация за трансфер на технологии (SWITT) и на Европейската асоциация на науката и технологиите (ASTP), за чийто президент е избран. Той е член на Американската асоциация за трансфер на технологии и е един от първите специалисти в света по технологичен трансфер, сертифицирани на международно ниво като “Професионалист по Сертифициране и Лицензиране”. Автор е на бестселъра “From Science to Business”.

В рамките на Академията се организират учебни модули за студентите от трите образователни степени – бакалавър, магистър и доктор под формата на майсторски класове, курсове, семинари, творчески работилници и конференции. В образователния процес участват учени от университети и научно-изследователски центрове и водещи експерти от международни компании от САЩ, Германия, Русия, Италия, Белгия, Великобритания, Холандия, Япония, Израел и много други страни.

Международната Академия “Знание и иновации” представя новата визия на университета за процесите на обучение, изследвания и иновации в динамичната икономическа среда, където се изисква мултидисциплинарен подход и сериозни инвестиции на знания.

Академията създава възможност за студентите на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” да получат престижни сертификати и образователни кредити, което спомага за обогатяване на традиционните форми на образователния процес. Чрез участие в нейните форми младежите изграждат своето портфолио- гаранция за успешна реализация на пазара на труда.

Дейността на Академията ще бъде подкрепена и финансово чрез подписания на 5 септември в Министерството на труда и социална политика договор по Схема за безвъзмездна финансова помощ BG051РО001-7.0.07 “Без граници” – “Иновативен модел за трансфер на знание и иновации между Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” и Университета в Ковънтри”.

Може да харесате още...