Вандали унищожиха осветление за 15 хиляди лева в Пловдив

podlezОсветление за 15 хиляди лева унищожиха вандали на границата на два района в Пловдив – Тракия и Източен. Подлезът към новия Кауфланд, който светна след близо година и половина процедури по разписване на проект, издаване на разрешения, изпълнение и приемане на дарението от хипермаркета, остана тъмен само два дни по-късно, съобщи за F2F TV кметът на Тракия Костадин Димитров.

Преди месеци общинската фирма “Чистота” възстанови изцяло занемарения, обраснал дори с дървовидна растителност и превърнат в клоака и свърталище на наркомани, подлез, а хипермаркетът направи дарение в размер на 15 хил. лв. за новото осветление.

Чувствам се абсолютно обезкуражен – когато полагаш усилия и се върши работа, а гражданите не хаят и на практика слагат край на това, което искаш да им поднесеш като по-добри условия – коментира Димитров.

По негова информация, подобна вандалщина тези дни се е случила и с две тоалетни в Парка на репресираните. И на двете места няма камери, които да установят вандалите. Факт е, че не става дума за кражба на някакви части, следователно е разбито просто за да се унищожи.

Реакцията на кмета срещу откритата враждебност да направи човешки условия в квартала е да сложи катинари и на тоалетните, и на подлеза.

 

снимки: стажант-фоторепортер Ивелина Попова

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. КСираков каза:

    Маймуни…