„Енциклопедия на природната медицина”- вече и на български

prirodna_medicina_cover„Лекарите на бъдещето няма да предписват лекарства, а ще създават у своите пациенти интерес към организма, храненето, причините и профилактиката на болестите.“ Това е изказване на Томас Едисън, което никак не е утопия, убедени са американските доктори   Майкъл Мъри и  Джоузеф Пизорно. Теорията си – заедно с практични съвети  за укрепване на организма, отлично здраве и дълголетие, те ни поднасят в своята „Енциклопедия на природната медицина“, вече и на бг език (ИК „Изток-Запад“).

Двамата автори – водещи в света лекари натуропати – постигат идеалното равновесие между последните достижения в традиционните способи на лечение и дълголетната мъдрост на природната медицина. Те обръщат специално внимание на най-новите природни средства, подходящи за лечение на близо 100 от най-разпространените заболявания, сред които: анемия, артрит, афти, бъбречни камъни, мигрена, косопад, остеопороза, разширени вени, розацея, спортни травми, язва и др.

Четирите стълба на доброто здраве, според натуропатите са:

Позитивна психическа нагласа
Здравословен начин на живот
Здравословно хранене
Допълнителни мерки.

„Енциклопедия на природната медицина“ развенчава широко разпространения мит, че природосъобразният лечебен подход не се основава на науката. Информацията в книгата се базира на дългогодишния изследователски труд на двамата учени, но въпреки това не цели да замести консултациите с лекар или да подтиква към самодиагностициране. Подробният справочник е предназначен за употреба успоредно с помощта на медицински лица. При все че е изцяло научнообоснована, книгата е написана на максимално достъпен език, което я прави изчерпателен пътеводител в света на природосъобразното лекуване – над 1600 скъпоценни страници, които ни убеждават, че природата е най-добрият лекар!

Може да харесате още...