Две българки – на Седмицата на модата в Ню Йорк

elenakolarova3silvia-fashion1Две момичета са красивото и талантливо българско участие на Седмицата на модата в Ню Йорк – океанологът Елена Коларова и треньорът по художествена гимнастика Силвия Тасева. Хубавата Елена стана първо лице на най-голямото ревю в рамките на модния форум – на Andres Aquino, след като спечели в онлайн състезание между общо три красавици. Силвия пък получи лична покана да представи свое съчетание пред многобройната fashion публика в града, който никога не заспива. Шоуто на Andres Aquino в Ню Йорк, е днес, 7 септември, и на 14-ти същия месец в Сан Франциско. Модната история, която той ще разкаже на зрителите в двата мегаполиса, е “Légende de la Belle” или „Легенда за красавицата“.

Състезанието за Елена Коларова да го стартира приключи на 1 септември и с помощта на хиляди приятели на красотата в целия свят нейната снимка се оказа с най-много лайкове. Елена, която преди броени дни се похвали, че се навършват 5 години, откакто е в Бостън, САЩ, тази вечер ще е истинската кралица на модния подиум в Ню Йорк.

Трябва да призная, че много се зарадвах за Елена – ми разказа Силвия Тасева. Винаги съм много горда, когато разбирам и чета за успехите , изявите и постиженията на талантливите българи в Америка и по света, признава тя през Океана. След успешното й представяне тази година като втора подгласничка на конкурса Мис Българка в САЩ, организиран от Боряна Павлова и Българския Дамски Клуб в Ню Йорк, както и като и победителка в специалната награда за най-добър талант “Best Talent” на това красиво състезание и едновременно с това и на престижния моден конкурс в град Сибиу, Румъния “Miss Diaspora Models International”, тя получи лична покана от Andres Aquino като специална участничка – “performer” на неговото модно шоу .

Andres Aquino е едно от най-големите имена във висшата мода в САЩ и дори извън страната, признава Силвия. Той е правил модни шоу-та на много места по света, едни от които са екзотичните Карибски острови, откъдето е самият той. Името му е познато още в Китай и Дубай.

Като специални изпълнители на неговите шоута са канени артисти от Бродуей и Cirque du Soleil. За мен е чест да съм част от това известно модно събитие в Ню Йорк, и да имам възможността да съм на модния подиум, представяйки своите хореографии по специално изискване на самия Andres Aquino така, че да се съобразяват с темата на шоуто и с музиката, създадена конкретно за него.

Докато Силвия е коментирала с Andres своите досегашни участия в различни шоу програми, показвайки му купища снимки, двамата са попаднали фотоси от Шоуто на Слави от времето, когато Силвия е била част от балетния му екип. Когато той ги видя, започна да се смее с глас. Оказа се, че Andres познава лично Слави Трифонов и е му е бил личен гост в студиото в БГ, обяснява талантливата българка, която вече 10 години живее и работи в Ню Йорк. Пред нея Andres е сподели прекрасните си спомени от страната ни и хората, с които се е срещнал. Направили са му впечатление красивите българки и вкусното и единствено по рода си българско вино Мавруд, което е опитал тук. Оказа се, че Andres познава и Деси Добрева, с която не само работехме в Шоуто на Слави, но наскоро се срещнахме на сцената на Мис Българка в САЩ.

Това доказва колко е малък светът и въпреки различните по характер светове на модата,на арт изпълнителите, на хореографите, изобщо – на хората на изкуството в Ню Йорк, животът ми също показва колко всъщност неразделни са те в този космополитен град. Много съм развълнувана и нямам търпение шоуто да започне – усмихва се Силвия.

На красивите българки – успех под прожекторите на елитното световно модно шоу!

снимк: предоставени от личните архиви на Елена Коларова и Силвия Тасева

Може да харесате още...