Стартира 63-тата Международна колоездачна обиколка на България, каква е организацията на движение по трасетата от днес до 6-ти септември

police_magistralaЗа втора поредна година президентът Росен Плевнелиев даде начало на Международната колоездачна обиколка на България. Участниците в 63-то издание на тура ще изминат 893 км на шест етапа.

“Това е едно от най-важните спортни събития за страната и за целия регион”, подчерта държавният глава в приветствието си към организаторите, участниците и гостите на церемонията. Президентът припомни, че българската колоездачна обиколка е една от най-старите в света и има своята достойна спортна история.

Във връзка с временната реорганизация на движението заради състезанието, от МВР предоставят маршрута и графика му като призовават шофьорите да спазват изискванията за безопасност на движението.

И така, от днес до 6 септември при придвижване на колоездачите по маршрутите движението на моторни превозни средства няма да бъде спирано предварително, а непосредствено преди преминаване на състезателите. Колоната от велосипедисти ще бъде предвождана от автомобил на “Пътна полиция” с включени специални сигнали. При приближаването й водачите, движещи се в обратна посока, трябва да намалят скоростта, да отклонят автомобила плътно вдясно и да спрат на банкета, където да изчакат преминаването на всички състезатели, обслужващите автомобили и движещия се зад колоната полицейски автомобил. Моторните превозни средства, които се движат в посоката на колоездачната колона, нямат право да я изпреварват. Тя ще се движи средно с около 40 км/час.

Полицейски служители ще дежурят на кръстовищата по пътя на колоездачите. Зрителите край състезателното трасе трябва да изпълняват точно указанията и разпорежданията за безопасност на организаторите и на полицейските служители, охраняващи състезанието.

I етап /София – Златица/ – 1 септември 2013 г. /неделя/
Първият етап от обиколката ще бъде изминат за времето от 10.00 до 11.45 часа. Колоната ще премине по следния маршрут: София – по направлението на подбалканския път София-Бургас, Саранци, Долно Камарци, Челопеч, Златица /финал на площад „Македония”/.

II етап /Златица – Казанлък/ – 1 септември 2013 г. /неделя/
Вторият етап на обиколката ще бъде изминат за времето от 15.00 до 17.40 часа по маршрута: Златица, Пирдоп, Иганово, Сопот, Манолово, околовръстен път на Казанлък /финал пред хотел „Казанлък”/.

III етап /Казанлък – Елена/ – 2 септември 2013 г. /понеделник/.
Третият етап на обиколката ще бъде изминат за времето от 14.30 до 17.38 часа по маршрута: Казанлък, с. Крън, град Шипка, връх Шипка, Габрово, Донино, Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Разпоповци, Елена /финал на площад „Христо Ботев”/.

IV етап /Елена – Бургас/ – 3 септември 2013 г. /вторник/.
Четвъртият етап от обиколката ще бъде изминат от 12.30 до 17.00 часа по маршрута: Елена, Твърдица, Калояново, Лозенец, Венец, Карнобат, Айтос, Бургас /навлизане по бул. „Стефан Стамболов”, финал пред Община Бургас/.

V етап /Бургас – Трявна/ – 4 септември 2013г. /сряда/.
Петият етап на обиколката ще бъде изминат от 12.30 до 17.30 часа по маршрута: Бургас /по бул. „Стефан Стамболов“/, АМ „Тракия“, Айтос /по ул. „Славянска“/, Карнобат, Венец, Калояново, Гурково, път през Прохода на Републиката, Вонеща вода, Трявна /по ул. „Украйна“, финал на площад „Пенчо Славейков“/.

VI етап /Трявна – Троян/ – 5 септември 2013 г. /четвъртък/
Шестият етап на обиколката ще бъде изминат от 12.30 до 16.20 часа по маршрута: Трявна, Божковци, Николаево, Габрово, връх Шипка, град Шипка, Шейново, Манолово, Васил Левски, Карлово, Сопот, Кърнаре Троянски проход, Троян /финал на площад „Възраждане/.

Може да харесате още...