Пловдивският университет с фотоконкурс на тема „В люлката на цивилизацията. Моят поглед към Европа“

plovdivski_universitet_hladnoКонкурсът е свързан с Нощта на учените и цели да привлече за участие хора от всички възрасти, които виждат света около нас оригинално и творчески и искат да споделят гледната си точка с останалите, споделиха организаторите. За да участвате, трябва да сте настоящи, бивши и бъдещи студенти, докторанти, млади и утвърдени учени без значение от възрастта, степента на образование и научните предпочитания. Задължителна е, обаче, страстта към фотографията и живота.

Участниците в конкурса могат да изпращат само фотографии, направени от тях самите и върху които имат авторски права. Организаторите не проверяват авторството на фотографиите и приемат акта на изпращането им като декларация за авторство от страна на участниците. За автор на снимката ще бъде считан кандидатът, чието име е записано в текста на имейла, с който снимката е изпратена за конкурса. Снимките не бива да са обвързани с договор за изключителни авторски права към трети лица. Участниците в конкурса гарантират, че са носители на авторските права и на правата за публикация на творбата, както и че освобождават организаторите на фотоконкурса от всякакви претенции на трети лица, свързани с използването на творбата за промоционалните цели на конкурса.

Фотографиите трябва да отговарят на темата на конкурса. Да са във файлов формат JPEG и да имат заглавие. Допускат се до 5 цветни снимки от всеки участник. Не се допускат групови участия.
Големината на изображението трябва да бъде нe по-малка от 2000 пиксела по късата страна. Всеки автор трябва да може да предостави файл (снимка в оригинален размер).

Ако на фотографията има заснети хора, организаторите приемат акта на изпращането и като декларация на участника, че те са съгласни на публикации с тяхното изображение.
Всички снимки, участващи в конкурса, остават собственост на техния автор, но организаторите имат право да ги използват и публикуват заедно с имената на техните автори във Фейсбук страницата и сайта на Поделение “Научна и приложна дейност”. Наградените фотографии ще участват в изложба в двора на Университета на 27.09.2013 година.

С предоставянето на фотографското изображение, участникът предоставя на организаторите на конкурса по отношение на същото изключителното право за използване на изображението както и: възпроизвеждане на изображението; разпространение сред неограничен брой лица на оригинала или екземпляри от изображението; излъчване на изображението по безжичен път, предаване и препредаване на изображението по кабел; публично показване на изображението; предлагане по безжичен път или по кабел на достъп на неограничен брой лица до изображението или до част от него по начин, позволяващ този достъп да бъде осъществен от място и по време, индивидуално избрани от всеки от тях, вносът и износът на екземпляри от изображението в търговско количество. С оглед избягването на каквото и да е съмнение участникът декларира, че е съгласен изпратеното от него фотографско изображение да бъде включвано в рамките на евентуални изложби на победителите в конкурса, както и че е съгласен имената, под които е качил изображението във фотоконкурса да бъдат публично оповестявани. За отстъпените права Организаторът не дължи възнаграждение на Участника.

Участниците се съгласяват да бъде публикувано името им и фотографиите с които участват в конкурса на сайта на университета и използвани от нас за всякакви цели, по всяко време, без каквато и да е такса или друга форма на компенсация. Организаторите на конкурса си запазват правото да дисквалифицират потребители, без предизвестие в случай на отклонение от темата на конкурса.

Резултатите ще бъдат обявени на 7 септември 2013 година. Какви ще са наградите – не се съобщава в пессъобщението на ПУ.

Може да харесате още...