Реорганизация на движението по АМ Тракия заради ремонтират на виадуктите; между 1 и 5-ти септември – нови ограничения в пловдивско заради колоездачна обиколка

magistrala2От 1 до 5 септември предстоят ограничения по пътищата и на пловдивска област. Причината е 63-тата международна колоездачна обиколка на България.  Ето ограниченията:
На 1 септември от 14.30 до 17.30 часа се забранява движението на всички превозни средства и пешеходци по главен път І-6 / София – Карлово – Бургас/ в участъка от 218-и километър /границата с област София/ до 279-и километър /граница с област Стара Загора/.

На 5 септември от 13.15 до 15.45 часа се забранява движението на всички превозни средства и пешеходци по главен път І-6 / София – Карлово – Бургас/ в участъка от 279-и километър / граница с област Стара Загора/ до 242-и километър /с. Кърнаре/. Същия ден от 13.30 до 17 часа се забранява движението на всички превозни средства и пешеходци по път ІІ-35 /Кърнаре – Троян, прохода „Беклемето”/.
Посочените интервали за промените в организацията на движението са ориентировъчни, като спирането и пускането на движението ще се определя от местонахождението на състезателите по трасето.

Призовават се водачите на МПС да избират обходни маршрути в посочените интервали, стриктно да спазват разпорежданията на контролните органи и да проявят необходимото разбиране и търпение за нормалното протичане на състезанието и запазване здравето и живота на всички участници в движението.

Днес мобилни камери бяха разположени в началото на село Церово, пазарджишко, откъдето започнаха временни ограничения на движението поради ремонта на виадуктите по автомагистрала „Тракия”. Заради образувалата се опашка в посока София, пътни полицаи отклоняваха ТИР-овете през Пловдив- Карлово. В 16.00 часа се спря изцяло тяхното движение.

На място бяха и наряди на пътна полиция, които подпомагаха движението на леките автомобили и при необходимост ги отклоняват по стария път през Пазарджик.
В периода от 16.00 до 18.00 часа движението по автомагистралата се отклоняваше от пътен възел Мирово – Костенец,Септември, Пазарджик – автомагистрала „Тракия”.

През изминалото денонощие осезателно беше засилен и трафикът на преминаващите леки автомобили през България от Турция към Централна и Западна Европа. Забавено беше преминаването през ГКПП Калотина от България за Сърбия. Имаше образувани колони от изчакващи моторни превозни средства.
За улеснение на водачите,пътуващи от България за Сърбия, бг властите препоръчват и за идните дни маршрутите през ГКПП-Брегово, ГКПП-Връшка чука и ГКПП-Стрезимировци.

източник: пресцентър МВР

Може да харесате още...