23 годишна красива океанографка от България – в онлайн състезание да открие Седмица на модата в Ню Йорк

Ако прочетете професионалната й биография, ще се попитате на колко години е. Щом погледнете снимката й – ще се развълнувате, че всичко, която тя е постигнала само за 23 години, е съчетано с толкова много красота. И няма как да не подкрепите хубавата Елена в състезанието й в този момент.

elenakolarova3 Става дума за конкурса за топ модели “Summer 2013 Couture Fashion Week Model Contest”. Българката Елена Коларова, която през месец май стана първа подгласничка на Мис Българка в САЩ (конкурсът, организиран от Боряна Павлова от Българския Дамски клуб в Ню  Йорк), получава покана лично от продуцента и дизайнер Андрес Акино. И с още две момичета, които са участвали на ревюта по време на Couture Fashion Week в Ню Йорк, е номинирана за 3-те топ модела, от които чрез онлайн гласуване ще се избере лице, откриващо най-голямото модно ревю на Couture Fashion Week – на Андрес Акино. То ще се проведе под светлините на 7-ми септември по време на Седмицата на Модата в Ню Йорк. А онлайн гласуването е само до 1 септември.

Бях приятно изненадана и поласкана от поканата, тъй като съм единственият български модел, дефилиращ на този моден подиум – ми сподели Елена. За мен това е високо признание – допълва.

Момичето е родом от Червен бряг. Тук завършва 7-ми клас, след което продължава образованието си в математическата гимназия “Акад. Л. Чакалов” в София. Пет години по-късно се дипломира със златен медал и е приета да следва Морска Биология и Океанография в университа в Бостън, Масачузетс, САЩ.

През Май 2012 година завърших с отличие Бакалавърска степен и в момента работя в научна лаборатория като асистент-изследовател, където синтезирам частици ДНК и РНК. Така, от лятото на 2008 година до момента живея, уча и работя в Бостън – казва Елена.

През всичките й години на упорито учене тя, обаче, не спира да се занимава с мода. Защото, както твърди – от 15 годишна възраст, когато за първи път усеща очарованието да е на модния подиум, продължава да изпитва тръпка под светлините на “cat walk”.

Работата и изявите ми като професионален модел винаги са били моя страст – обяснява Елен. Всяка година тя участва в благотворителни модни изяви, традиционни са участията й в Седмицата на Модата в Бостън, Провиданс и Ню Йорк. През 2011 година е отличена като Модел на Месец Май в Ню Йорк на организацията Planete Chic, а през 2012-та – номинирана и наградена за Най-добър Дефилиращ Модел на годината по време на ежегодните Бостънски Модни Награди.

Обожавам да съм на модния подиум и пред камера! Харесва ми това, че мога да се превъплъщавам в най-различни роли и характери, според колекцията от дрехи и виждането на дизайнерите, с които работя за снимки или ревю. Чувството, което изпитвам, дефилирайки по модния подиум, докато всички погледи са вперени в мен, мога да опиша и оприлича само с моята представа за няколко секунди да си Принцеса; най-важната персона в този момент. И никой не може да ми отнеме това. А удвоената доза адреналин от хаоса зад кулисите на модните ревюта, ме зарежда с положителна енергия и удовлетворение.

Въпреки безбройните часове на подготовка и стоене на високи токчета (най-често използваните ми обувки са с 14см ток!), за мен това е начин на разтоварване и зареждане с положителни емоции! Присъствала съм и на много ревюта като зрител, но elenakolarova4усещането да си на сцената е много различно! Отвътре ми се иска всеки път аз да съм там, да дефилирам, а не да съм част от публиката. Както съвсвем искрено споделих с един приятел, ако имах възможността да съм на модната сцена всеки ден, бих го направила!

Участието ми в конкурса “Мис Българка в САЩ” през май тази година, в който бях избрана за победителка от зрителите и публиката, и бях коронясана за първа подгласничка от членовете на журито, ми даде още сила и увереност, че трябва да продължа напред и нагоре!

За да гласувате за Елена Коларова, просто трябва да харесате нейната снимка на този адресТук тя отново е на Седмица на Модата, но през февруари. Дефилира с прекрасна лилава рокля, произведение на дизайнерката Амал Сариедин (Amal Sarrieddine) oт Ливан. Вървейки по “котешката пътека”, представяйки тази рокля, аз се почувствах като една истинска балерина!

Гордея се, че съм Българка, защото знам, че България е там , където има дори и един единствен българин, защото България е в сърцето и душата ми – споделя още Eлена. И още – Ще бъда изключително благодарна, ако спечеля, и се надявам всички да ме подкрепят, тъй като съм първата Българка на този конкурс.

И така, приятели – можем да подкрепим една красива и умна българка. Нека български модел открие най-голямото модно ревю на Couture Fashion Week по време на Седмицата на Модата в Ню Йорк! Нека това е хубавата Елена 🙂

снимки: предоставени от архива на Елена Коларова

Може да харесате още...