Супергрупата ASIA – на Античния театър в Пловдив на 21 септември

antikata_001Една от най-елитните групи на британския рок – супергрупата ASIA – пристиига през септември под тепетата, за да забие под звездите на Античния театър най-известните си парчета заедно с пловдивската филхармония. Това обявиха на нарочна пресконференция Васил Върбанов от Тангра Мега рок  и кметът на Пловдив Иван Тотев, който за първи път от 3 години, откакто стартира фестивала Souns of The ages, се появи на брифинг за него без рок ти-шъртка. Прогресив музикантите ще направят репетиции с пловдивските филхармоници под диригентството на Левон Манукян, няколко дни по-рано ще започне да се строи и сцената. ASIA идват със собствените си инструменти и оборудване и това прави незвъзможно присъствието на подгряваща пловдивска банда, обясни Върбанов. Очакванията, с които надъхва рок-публиката отсега, са свързани не само с най-sounds of the agesпопуляпрните хитове на групата, но и с придружаващите ги светлинно и звуково шоу.

На концерта в Пловдив, групата ще представи и своя нов китарист Сам Коулсън.  Добрата новина е, че ASIA ще снима концерта си на Античния театър.

Това направи и ANATHEMA миналата година, а DVD-то им от Пловдив ще има световна премиера на 23 септември, само два дни след тазгодишното издание на рок-феста. Sounds of Тhe ages не са ангажирани с распространението на музикалния продукт у нас. В youtube обаче вече може да се намери промо на диска.

Ако пък ASIA е сред любимите ви групи, от утре може да се сдобиете и с билет за шоуто им под звездите на Пловдив, в който влиза и застраховка срещу злополука. Организаторите са предвидили входът да е 30 и 35 лева, а ВИП местата точно пред сцената ще се продават срещу 40 лева.

Може да харесате още...