Правосъдният министър Зинаида Златанова представи пред еврокомисаря по правосъдие Вивиан Рединг мерките за ускоряване на съдебната реформа

snimkaОбединяването на усилията на всички страни-членки на Европейския съюз за създаване на Европейската прокуратура и защитата на личните данни бяха сред акцентите в разговорите между заместник-председателя на Европейската комисия и еврокомисар по правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг и вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. „България е сред важните ни партньори и се надяваме да обединим усилия, за да вървим напред“, заяви европейският комисар по правосъдие.

Министър Златанова представи пред еврокомисар Рединг мерките за ускоряване на съдебната реформа. „Важно е магистратите, неправителствените организации и политиците да се обединят около важните за развитието на съдебната реформа теми, за да може процесът да завърши“, подчерта българският правосъден министър. „Всеки елемент от правото – гражданско, наказателно, правосъдие за деца, както и показателите по Механизма за сътрудничество и оценка, ще намерят място в дискусиите, планирани от Министерство на правосъдието“, заяви още министър Златанова.
„Това, което планирате, е много важно и ще бъде добър сигнал към българските граждани и европейските институции, както и за бъдещето на България в Европа“, посочи комисар Рединг.

източник: пресцентър МС

Може да харесате още...