Наводнения предизвикаха кризисна ситуация в Торонто, хиляди – без ток

navodnena_kolaКризисна ситуация в канадския град Торонто предизвикаха проливните дъждове и наводненията в последните дни, съобщиха от МВнР, позовавайки се на нашето посолство в Отава. Много от пътищата и част от станциите на метрото са били наводнени, по данни на нашите власти. Заради високото ниво на водата, стотици хора са останали заседнали в автомобилите си. Без електричество са повече от 300 000 души в Торонто.

Наводненията са обхванали и близки градове, където хиляди домакинства също са без осветление. Очакват се още гръмотевични бури и дъждове през следващото денонощие. Властите призовават гражданите да не напускат домовете си и да избягват местата, обхванати от наводненията.

Не се съобщават данни за загинали или ранени хора, съобщи МВнР и посъветва ако планираме да пътуваме до засегнатите райони в Канада, да следим с повишено внимание метеорологичната обстановка и да изпълняваме стриктно указанията на местните власти.

Актуална информация за метеорологичната обстановка може да бъде получена на интернет страницата на Департамента по околна среда на Канада

При необходимост българските граждани могат да се обърнат за повече информация и съдействие към българските дипломатически представителства в Канада, напомнят от българското МВнР.

Може да харесате още...