Последен ден за подаване на документи за участие в изпита по бг език в ПУ „Паисий Хилендарски”

books-studentsПловдивски университет „Паисий Хилендарски” дава нови възможности за платено обучение след приетите на 5 юли от Народното събрание окончателни промени в Закона за висшето образование, които задържат режима на платено обучение и през следващата академична година – 2013/2014 година. От промените могат да се възползват следните четири категории:  завършилите едно висше образование по държавна поръчка, студенти, които искат паралелно да следват две специалности, чужди граждани, изучавали в продължение на една година официалния за страната ни език в Департамента по български език на ПУ „Паисий Хилендарски”, студенти, които желаят да се прехвърлят от частно висше училище в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”.

Ако отговаряте на една от горепосочените категории, можете да подадете документи за участие в предстоящите през юли кандидатстудентски изпити.
Желаещите да участват в най-мащабния изпит по български език, който ще се проведе на 8 юли, могат да подават документи в Ректората, включително събота и неделя (6ти и 7ми юли) от 9 до 16 часа. Оценката от изпита по български език е балообразуваща за най-много специалности в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”.

Кандидатстващите с оценка от държавен зрелостен изпит, награди от олимпиади, с придобит международен сертификат или оценка от изпит от предварителната кампания на ПУ „Паисий Хилендарски“ могат да подадат документи до 17 юли, включително в Ректората на ул. „Цар Асен” № 24 или on-line на официалния сайта на университета www.uni-plovdiv.bg до 15 юли.

Кандидатстудентската кампания започна с изпита по английски език на 5 юли.
На 6 юли се проведоха изпитите по география на България и биология. Най-мащабният изпит по български език е на 8 юли, а по математика е на 9 юли. Кандидатстващите с история на България ще имат изпит на 10 юли, а на 11-и е датата за испански език, информатика, френски език и психология. Ако кандидатствате с новогръцки, немски и химия изпитната дата е 12 юли, а на 13-и е за изобразително изкуство, музика и тестът със събеседване по физика. Устната проверка по теология е на 15 юли, а на 17 и 18 юли ще се проведе комплексният изпит по физическо възпитание.

За специалността „Актьорство за драматичен театър” са насрочени за 12, 13 и 14 септември и ще се проведат в три кръга.

Може да харесате още...