Над 69 хиляди срещу избора на Пеевски във фейсбук; 15 000 – на живо в София, хиляди – в Пловдив и Варна. Орешарски кани на среща недоволните в понеделник

znak_stopОколо 15 000 души са протестиращите в София, в района на Министерския съвет, по данни на МВР. По-масов от последните два дни е и протестът в Пловдив и Варна. Под тепетата недоволните блокираха булевардите „Шести септември” и „Цар Борис Трети Обединител. В морската ни столица – движението е спряно при кръстовището пред общината.

Повече от 69 250 души пък се включиха в протеста срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС във фейсбук. 

Докато хората в градовете на недоволството и в социалните мрежи призовават за оставки, лидерът на БСП Сергей Станишев заяви пред Росен Петров в “Нека говорят” на BTV, че не смята да подава оставка – “защото пред себе си имам кауза и тя не е приключила като мотивация за моите действия за това да бъда лидер на БСП”.

От своя страна в позиция на Пламен Орешарски, цитирано от Фокус, се казва, че подаването на оставка е лесно решение, но безотговорно. Премиерът покани на среща в 14.00 часа в понеделник представители на протестиращите и неправителствените организации, подписали петиция срещу назначаването на Пеевски за председател на ДАНС. Мотивът е: “за да продължим започнатия през миналата седмица конструктивен диалог”.

Айде сега да видим кой ще иде на срещата утре… Да не се излюпят нови водачи…

Може да харесате още...