Социалната мрежа изригна: Над 22 хиляди души срещу избора на Пеевски

netwarsНад 22 650 души се обявиха за протеста срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Той ще се проведе в 11 града у нас тази вечер с начални часове от 17 до 18, 30 часа. Организацията върви с пълна пара във фейсбук под мотото “Не искам Пеевски за шеф на ДАНС”.  На снимката към събитието е добавена анимирана бомба.

“Протестираме срещу назначаването на Д. Пеевски за шеф на ДАНС. Протестираме срещу олигархията, която не излиза от властта. Протестираме срещу олигархията, която поддържа всяка власт. Протестираме срещу олигархията, която унизи за пореден път гражданите, назначавайки си поредното удобно протеже. Този път, поднасяйки си цялата държава на тепсия” – се казва в информацията към събитието, което е обявено, че ще се проведе в Благоевград, Американския университет, 17:00; Бургас, сградата на общината, 18:30; Варна, сградата на общината, 18:30; Димитровград, сградата на общината, 18:30; Казанлък, Лъвовата чешма, 18:30; Ловеч, сградата на общината, 18:30; Перник, на площада, 18:30; Плевен, площад “Възраждане”, 18:30; Пловдив, паметник Съединение, 18:30; Сливен, сградата на НТС към общината, 18:30; София, Ларгото, Министерски съвет, 18:30.

Безпрецедентният брой присъединили се в мрежата само за няколко часа след гласуването на новия шеф на агенцията – дори и да не се случи наживо довечера по площадите в глемите български градове – трябва да стресне управляващите в момента. Подобно надигане на обществения глас имаше само преди 4 месеца срещу сметките за тока и ценообразуването. И те доведоха до падане на кабинета.

 

Може да харесате още...