Отворена платформа за туристическия бизнес стартира пилотно в Пловдив

netwarsНова платформа за туристическия бизнес – tourism.egov.bg – тръгва пилотно в община Пловдив, където са регистрирани общо 2 397 обекта. Тя е разработена от Орак Инженеринг на български и английски език и обхваща 43 000 обекта в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. От нея ще се ползват всички 264 общини в България, както и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/, с потенциал за онлайн свързаност с Министерство на вътрешните работи /МВР/, Министерство на финансите /МФ/ и Национален статистически институт /НСИ/. Платформата ще бъде полезна за над 7 000 000 български граждани, ползватели на туристически услуги и над 9 000 000 чуждестранни туристи, които годишно посещават страната ни, обявиха от Министерството на икономиката и туризма.

Благодарение на Министъра за развитие на електронно правителство Роман Василев са осигурени безплатно за обектите в община Пловдив 1108 устройства за безжична свързаност, от които 108 ще бъдат с вградени SIM карти за криптирана turizam1връзка с имиграционните служби на България и Европейския съюз и ще бъдат предоставени на хотелите в общината.

Туристическият бранш може вече от една входна точка да общува с държавната и общинска администрация, да използва всички налични е-услуги и по този начин да спестява време за административно обслужване. Сайтът даде възможност и за реклама и директни продажби чрез онлайн канали на общински и държавни сайтове за туристическа информация.

Общините от своя страна получават пълна информация за всички туристически обекти на територията им и имат възможност за директна онлайн комуникация с тях. Те могат да оказват съдействие при рекламиране и онлайн видимост на обектите, като същевременно имат реален контрол върху събираемостта на местните туристически данъци и такси.

Ползата за държавната администрацията от платформата tourism.egov.bg е пълната информация в реално време за всички регистрирани от общините туристически обекти.

За всички граждани на България и на Европейския съюз има редица предимства от използването на сайта tourism.egov.bg. Те получават достъп от едно място до всички видове туристически обекти в един регион/община. Могат директно и изгодно да резервират услуги без посредници и не на последно място – получават пълна и актуална информация за реално сертифицираните туристически обекти.

Може да харесате още...