Камиони блокираха Капитан Андреево за няколко часа

znak_stopТази сутринГраничният пункт Капитан Андреево беше блокиран от камиони на български превозвачи, които заявиха, че излизат на протест заради неоснователното, по думите им, бавене с по 3-4 дни обработване на документи отстрана на турските гранични власти. Така се провалят цели курсове, недоволстваха те като обявиха, че нашите власти са знаели за проблемите, но не са реагрирали с месеци.

Възстановено е движението на товарни автомобили на пункта, а превозвачите поеха ангажимент да не нагнетяват допълнително обстановката с нови протести на границата до срещата на министрите на транспорта на България и Турция – съобщи служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев в ранния следобед. По думите му още сутринта той е изпратил представители на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, начело със заместник-министър Албена Лазарова, за да се запознаят на място с исканията на българските превозвачи. Срещата между министрите на България и Турция се очаква да се проведе в 15-дневен срок.

Според превозвачите, преди няколко седмици е било пуснато писмо до турските митници с указания българските камиони да се проверяват много по-стриктно. „Всички материали, които ни предоставиха българските превозвачи са предадени на представители на турската страна“, съобщи изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Валентин Божков.

източник: пресцентър МЗ

Може да харесате още...