Прокуратурата разпореди проверка по записите с гласове на Борисов, Найденов и Кокинов; последният подаде оставка

milyo_glavna1Автентичността на аудиозаписите и наличието на данни за евентуално извършени престъпления против правосъдието и престъпления по служба – това са двете основни цели на проверката, която стартира незабавно Върховна касационна прокуратура днес, след като въпросните материали взривиха медии и социални мрежи, а главният редактор на Агенция ПИК Диляна Димитрова ги представи на главния прокурор. Става дума за записи на разговор, за който се твърди, че е между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов.

Аудиозаписите, както и текстовото възпроизвеждане на част от тях, са представени на главния прокурор от Диляна Димитрова – главен редактор на Информационна агенция „ПИК”.

Те не са резултат от прилагане на специални разузнавателни средства по предвидения в закона ред спрямо посочените по-горе лица, съобщиха от Прокуратурата.

Тогава?

Значи ли, че е вярно твърдението на Борисов пред медии днес, че има паралелна структура на МВР, която е криминална и може да копира дори колите на МВР за подслушване?

Пак работа за разследващите и още повече за прокуратурата. Както F2F TV възкликна още при първите стъпки на главния прокурор в новия му кабинет – господ да му е на помощ!

Защото ще се иска нещо повече от събиране на доказателства и мъдро анализиране, за да се различи истината от сюжетите…

Впрочем, ето една: оставката на Кокинов. Със сигурност тя е подплатена с многопластов сюжет. Но в тази лимия върви към финал: тя е подадена чрез Главния прокурор до ВСС, остава да се приеме.

Може да харесате още...