Константин Кацаров и рок група Ренегат подкрепят кампанията „Муковисцидоза – да добавим живот“

koce_dete_smallКонстантин Кацаров и рок група Ренегат ще забият благотворително три пъти през месец май – в Пловдив и в София – в полза на каузата за въвеждане на европейски стандарт за лечение на рядката болест Муковисцидоза. Първият концерт е на 9 май в Камерната зала на Драматичен театър Пловдив от 20, 30 часа. Вторият – на 23 май в арт пространството на Клуб Тотал Спорт – е от същия час 20, 30. В София бандата ще забие на 29 май от 19 часа в Студио 5. Не искам детето ми да страда, но ми пука и за твоето – е мотото, под което ще подкрепи кампанията Константин Кацаров, който освен създател на рок групата, е и неин вокал.

И на трите дати час преди концертите той ще представи най-новата си книга „Пепел“ от ИК „Хермес“. „Пепел“ е книга за чуждото ежедневие – ежедневието на момчетата от хрониките в криминалните страници на вестниците. Този роман може да ви стъписа, може да ви разгневи, но няма да ви позволи да го захвърлите преди да сте стигнали до последната страница“ – пише редакторът на романа Христо Карастоянов, който ще пристигне в Пловдив за представянето на автора и книгата му на премиерата в Театъра.

renegat_002a

Не ме е срам да призная, че съм бил лош – а когато става въпрос за деца и млади хора – не е честно да живеем добре, а да не забелязваме проблемите на другите. Подкрепям тази кампания, защото искам да стана по-добър, коментира в аванс Константин Кацаров и призовава всички фенове на рока, Ренегат и динамичните му книги за света, в който живеем, да подкрепят каузата по време на концертите му и на фейсбук страницата Муковисцидоза – да добавим живот. 

 

Може да харесате още...