Златокоса Зумба в сърцето на Пловдив – от понеделник, 8 април, с медийната подкрепа на F2F TV

 zori_zumba_002Първата Зумба в сърцето на Пловдив стартира в Клуб Тотал Спорт в понеделник, 8 април от 18 часа. Русокосата Зорница Николова-Славова, или както приятелите я наричат Зори, ще пали зумба емоции първоначално всеки понеделник в същия час, а след това – както сами подскажат участниците в групата. Цената на еднократна тренировка е 6 лева, а за карта за 8 посещения – 44 лева. Всъщност, това, което ти дава зумба – да се заредиш с усмивка и с неподозирана енергия – е безценно.

Казва го не само русокосата зумба дива, но и всеки, който се е докоснал до тази вече не толкова нова и у нас dance fitness мания. Харесва ми експресивната музика, харесва ми, че и хората я харесват и смятам, че зумба ще измести много от zori_zumba_003досегашните стилове. Движенията са лесни – както и да ги интерпретираш, те са верни, важното е да си в такт – даже 5 годишния ми син измисля хореографии, казва Зори. Всъщност, зумба смесва различни танцови техники и стъпки, за да стегне – без да товари излишно – тялото и да създаде емоция и позитивни нагласи не само по време на тренировката, а и дълго след нея. В хореографията на Зори всичко това се допълва от уменията й във всичко, с което се е занимавала досега.

Момичето с дългата руса коса има в биографията си на инструктор още много стилове – класическа аеробика и класически арабски танци, каланетика, пилатес, дори тае бо. В началото, обаче, е класическият балет. Започва само на 3, 5 години. На 8 zori_zumba_001изиграх първата си роля – като конче в Пепеляшка, разказва Зори и признава, че балетът още й е тръпка. На 13-14 години започва да се занимава с неговата джаз форма, запалва се и по аеробиката и на 15 вече е инструктор. После съм се състезавала в тройка по аеробика и така сме ставали републикански първенци по степ, припомня си Зори.

И така – зумба със Зори в арт пространството на първата мулти-спорт зала в България ще ви даде онова настроение, от което всеки има нужда след тежката зима. Елате ви казваме и ние, от екипа на F2F TV 🙂

Може да харесате още...