„Зелена мода“- на Италианския фестивал на красотата в Пловдив

Panair-Italianski festivalКозметика за коса с растителни суровини без пестициди, стилизиращи продукти без вредни съставки дори в опаковките и препарати за разкрасяване от изцяло екологични райони – това са хитовете на 21 издание на Италианския фестивал на красотата и прическата. Той се провежда до 24 март в Международния пловдивски панаир под стилната организация на „Кристиян оф Рома груп“. По традиция, специален гост на форума е доня Маргарита Гомес Асебо, съпруга на експремиера Симеон Сакскобургготски.

Революцонната тенденция е демонстрирана в проекта „Зелен салон“. Всички процедури се извършват с продукти, отглеждани на нетретирани с химикали площи, и с биоразградими материали.
Дори лаковете за нокти вече се правят със стволови клетки, розово масло и други натурални продукти. Рецептите на кремове за лице и тяло изобилстват от природни съставки – охлюви, арганово масло и още много естествени материали.
Освен авангардни новости, по щандовете има богат асортимент от продукти за коса, бяла и цветна козметика, парфюмерия, бижутерия, оборудване и материали за фризьорски и козметични салони. За първи път присъстват и булчински рокли.
Преференциални цени и атрактивни демонстрации предлагат участниците във фестивала. Те са с 9% повече от миналата година, представят се над 50 фирми и организации от България, Италия, Словения, Турция.
Известни стилисти показват на живо в шоуспектакли последните тенденции във фризьорството. Италианецът Саверио Палма ще се развихри в пърформанс, сътворявайки с ножици и гребен истински произведения на изкуството, съобщават организаторите. Неговото шоу ще бъде на 23 март. След това колежката му Марта Ванучини ще внесе още свежи идеи в оформянето на прическите и ефектното им оцветяване. Британският дует Ричард Томпсън и Вивика Дейвис ще покаже идеите си за фризури и цветове на 24 март. Финалът е поверен на стилист Капанов.

Може да харесате още...