Дизайнер Албена Хумбаджиева с колекция BWB за абитуриенти

Тя има почти 10 хиляди почитатели в социалната мрежа, а на живо – може би в пъти повече. Поддържа фигурата си като тази на моделите, които представят облеклата й. Известна е с бутиковите си модели не от сега. А абитуриентски тоалети създава още от 1993-та година. Албена Хумбаджиева е дамата, която ако живееше и твореше не у нас, а в чужбина, името й щеше да бъде редом с имената на най-обичаните дизайнери. Абитуриентската й колекция тази година се нарича BWB, а уникалните й рокли са представени от модела Диана Радева и фотографа Юлиан Георгиев.bwb-dress6-closeBlack White Beige или по-кратко казано BWB – това е изборът, който предлага талантливата дизайнерка за дванайсетокласничките с мечта да впечатлят с бутиков модел рокля. Между черното и бежовото има нюанси, нека не забравяме, че сред модерните цветове е и бялото, казва Албена. Моделите й са категорични: голи рамене, камъни, дантели и почти никакви цепки. Дантелата е с орнаменти – нежна и женствена, в същото време е подходяща за възрастта на момичетата, тъй като в повечето случаи е само част от роклята. Останалото е мека тафта или сатенирано трико, които и в двата случая обгръщат тялото като подчертават всяка красива извивка без да я натрапват безвкусно. Като цяло – роклите й впечатляват с изчистената си линия и с акцентите, подбрани с изящна точност, предизвиквайки сетивата.

През последните години хората имат повече възможности да се информират за модата – FTV, интернет. И това по някакъв начин се оказа добър ход срещу кича и безвкусицата. Признавам, че и аз се стресирам от някои абсурдни модели на абитуриентките у нас. Понякога пък роклята е подходяща, но едно неправилно подбрано бижу, прическа или грим може да съсипят вида й, казва Албена. И допълва, че с годините момичетата няма как да не се научат да вярват все повече на дизайнерите. Особено на тези, които – като нея – предлагат бутикови аксесоари към всеки модел.

Ако избирате камъни за роклята си, съветът на Албена е те да са в основния й цвят. В този случай по-добрият вариант е да не слагате бижута или в краен случай да изберете съвсем дребни. Чантата и обувките също трябва да бъдат подбрани внимателно, за да не ставате мишена за смях и подигравки в най-очакваната си вечер на прага на света на големите.

Дизайнерката съветва, ако все още не сте си избрали рокля, да побързате и да поръчате най-късно в началото на месец март. Моделите, които виждате, може да се съобразят с фигурата на абитуриентката; възможно е Албена да направи рокля и по ваш модел. Добре е да имате предвид, че са необходими 2 проби и поне 2 седмици за изработката, както и да не забравяте, че тя може да се погрижи за цялостната визия.

И така: ако ви предстои dress-треска за абитуриентка, F2F TV ви препоръчва да не се колебаете в избора си за дизайнер Албена Хумбаджиева. Може да я намерите във фейсбук страницата Дизайнерски рокли.

фотограф: Юлиан Георгиев

Може да харесате още...