С любовен фестивал Несебър събира двойки от цялата страна

NeseberВ истинска столица на любовта и романтиката ще се превърне морския град с първия фестивал „Уикенд за любов и вино”, който ще се проведе от 14 до 16 февруари. Различно изживяване на празника и наситени емоции обещават от общината и вярват, че светивалентинският облик на града ще ентусиазира много двойки да го изберат за фон на най-красивия ден в своя живот.

Отправната точка на любовния фестивал ще бъде шатра в новия град, която на 14 февруари ще приеме всички влюбени двойки. Те ще могат да се регистрират и така да получат карта, която ще им гарантира отстъпки и преференциални цени в заведения и хотели. Заведенията, които участват в промоцията, ще бъдат специално обозначени, а отстъпките ще важат и за трите фестивални дни. С регистрацията си двойките ще могат да си пробват късмета и за наградата на кмета на Несебър- романтичен уикенд за двама, която ще бъде дадена чрез жребий. Така още през февруари някой ще си осигури романтичен летен уикенд в младоженческия апартамент на луксозен хотел за празника на града- 15 август.

През целия ден на Свети Валентин в шатрата ще се поднасят изненади на посетителите- работилница за любовни талисмани и наричания ще разкрива тайните на любовната магията, а изложба със сватбени фотографии ще показва таланта на местните майстори на обектива. От 18 часа фаворитите на публиката Дони и Нети ще разкажат приказка за „Той, Тя и Любовта” в едночасов концерт. Веднага след тях любими песни за любими хора и концерт на едноименното предаване и БГ радио ще повишат градуса на настроение. В същия ден, но в друга гореща точка – читалището в стария град, ще бъде открита изложбата „Любовно опиянение”, в която несебърските художници ще представят своите най-романтични творби. А веднага след това ще започне любовното кино с интригуващия руски филм „Разменени булки”.

Любовта ще продължи да се носи във въздуха и на 15 февруари, когато от 17 часа в шатрата започва представяне на сватбени обичаи и традиции. Заинтригуваните от особеностите на бракосъчетанието в миналото ще могат да се докоснат и до автентична сватбена рокля от 1948 г., която водещият български дизайнер Нури Димитрова реставрира и подари на етнографския музей в града. Ръчно изплетени дантели и тафта ще разказват историята на отдавна отминали сватбени емоции и ще вдъхновяват влюбените да създадат своя история. С любовното караоке на Коцето Калки и поетичен концерт „Градът- любовна карта” ще продължат дните на любовта.

На 16 февруари ще бъдат представени иновативни решения за сватбения ден и последния писък на модата в аранжировката и цялостната организация. Юристи, астролози, сомелиери, флористи и сладкари ще дават своите напътствия в организирането на най-подходящата сватба за всяка двойка на специален сватбен брънч. С филма „Несебър- пътят на любовта” община Несебър ще визуализира защо техния град е най-подходящият за сватбени вълнения.
Закуската ще се проведе от 11 часа в читалището на Стария град. Именно по време на брънча ще стане ясно и кой е късметлията, който през август ще посети Несебър.

Може да харесате още...