От 1 януари 2014-та падат границите ни за работа в държавите от ЕС

 leti6te_sofiaОт 1 януари 2014 година отпадат всички ограничения за работа на български граждани в държавите от Европейския съюз, в това увери министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов днес по време на бизнес обяд на тема “Правителствени приоритети и политики през новия програмен период и многогодишната финансова рамка на ЕС за 2014 – 2020 година”, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

По време на изказването си относно трудностите, които срещат българските граждани в издаването на необходимите им документи за работа във Великобритания, министър Младенов съобщи, че се води активен диалог с британските институции за решаване на проблема. Той поясни, че министърът на външните работи на България Николай Младенов е провел разговори на тази тема, а пряко ангажирани с проблема са и министър-председателят Бойко Борисов и президентът на България Росен Плевнелиев.

Работният бизнес обяд се организира от Американската търговска камара в България. На форума присъстваха над 150 представители на бизнеса и посланиците на 18 страни в България.

Вчера във Вашингтон външният министър Николай Младенов пък е бил на среща със заместник държавния секретар на САЩ Уилям Бърнс, на която е изразил надежда за скорошно уеднаквяване към безвизовия режим за всички страни членки. По инфо от МВнР, той е получил уверения от американската страна, че визовите изисквания за български граждани ще бъдат разгледани отново, като се отчитат изискванията на законодателството за намаляване на броя откази за визи. През следващите месеци американският конгрес ще разгледа отново инициативи за ревизиране на имиграционната политика, допълват още от пресцентъра на външното ведомство.

Може да харесате още...