Златко Баретата прострелян с 4 куршума на стълбите пред Съдебната палата

pistolet_v_rykaЗлатко Баретата получи 4 куршума в корема и крака на стълбите пред Съдебната палата в София тази сутрин около 9, 35. В същото време в тавански етаж отсреща – на бул. Витоша 2 – избухна пожар – полицията изяснява има ли връзка със стрелбата и дали така стрелецът е заличил следите си.  В момента Баретата е в Пирогов в шоково състояние, вместо да е у дома си след като е участвал в заседание на Апелативния съд. При стрелбата в крака е ранен и охранителя му, за когото се твърди, че е отвърнал на стрелбата срещу боса си.

44-годишният бивш командос беше оправдан за подбудителство в убийство, името му е намесвано и в дрога-бизнеса. През декември жълт вестник написа, че е бил канен да участва във фаталния лов, при който беше застрелян шефа на Националната спортна база, но тогава, според изданието, той не отишъл.

Делото, което днес не се случи заради показния екшън, е отложено за 12 февруари, съобщи Фокус.От прокуратурата пък обявиха, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за опит за убийство и за причинен чрез взрив умишлен пожар.

От Брюксел главният прокурор Сотир Цацаров коментира стрелбата като възможно най-бруталното посегателство не с оглед на фигурата, а на мястото, което, по думите му, показва съзнание за пълна безнаказаност. В Брюксел днес са и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и правосъдният министър Диана Ковачева.

По времето на стрелбата Съдебната палата е била пълна с журналисти – причината е и заседанието по искана промяна на мярката за отклонение на нападателя срещу Ахмед Доган Октай Енимехмедов.

Може да харесате още...