Васил Тосков от Медицински университет – Пловдив стана Студент на годината

Васил Тосков е във ІІ курс, специалност „Медицина” в Медицински университет Пловдив. Той спечели националния приз Студент на годината след като беше номиран от Студентския съвет на Националното Представителство на студентските съвети. Надпреварата има за цел да отличи най-успешните студенти във всяка област на образованието, показали завидни знания и успехи. 

Васил е „отличен” студент не само с отличния си успех от следването, но и с активното си участие в международни и национални обучения, семинари и медицински академии, съобщиха от пресцентъра на медицинския ВУЗ под тепетата. Макар и само втори курс, той вече има и научни публикации: „Забравеното изкуство на човешката дисекция в Александрия и неговите постижения в контекста на древногръцките традиции” от конкурса „Наука и младост”, „Пациентоцентричният модел във взаимоотношенията лекар-пациент и проблеми в неговото осъществяване” от студентска конференция „Mens Agitat Molem” (2012), „Ракът – перфектната еволюция” от конференция „Защита на научни обзори” към Катедра по биология, МУ-Пловдив. Статиите са включени в сборници с научни съобщения. Има публикация в официалното списание на Европейската асоциация на студентите по медицина, където участва като коректор.
През лятото, вместо да почива с връстниците си, Васил развива практическите си умения в областта на клиничната медицина като посещава летните училища на Университета в Антверп (Белгия), Университета в Манчестър (Обединеното кралство).

Може да харесате още...