Театър „Кредо” просълзи за последно и руската публика с 2 истории – на Гогол и Андерсен

Театър „Кредо” изигра последните представления зад граница на своя знаменит „Шинел” по Гогол и на снежната трогателна история на Андерсен „Каквото направи дядо, все е най-добре”. Спектаклите бяха показани в рамките на Дните на духовната култура на България в Русия през ноември, разказаха от Министерството на културата. В продължение на 3 дни блестящата артистична двойка Нина и Зуека развълнува за пореден път една от най-взискателните публики и критики в света – руските. Да се насладят за последно на таланта на световно признатия артистичен български дует в бароковата зала на Московския театър „Школа современной пьесы” московчани, препълнили залата, затаяваха дъх, плакаха и се смяха, и аплодираха спектакъла „Шинел” по Гогол.

Огромен е бил интересът и на руските медии. Руското издание на библията за развлечения „Тайм аут” /TIME OUT/ е поместило снимка от спектакъла „Шинел”, а под заглавие „Звезден юбилей” е написало: „ Малкият, но много горд и известен български театър „Кредо” не само ще се представи в рамките на фестивала НЕТ и в дните на Българската култура в Москва, но и ще отпразнува своята двадесетгодишнина. Ще ни отправи подарък – своя хит „ Шинел”, обиколил целия свят, който ще бъде изигран на руски език.
На камерната сцена на Московския театър руските зрители се забавляваха истински и с притчата за любовта – „Каквото направи дядо…” по Андерсен.

Може да харесате още...