Деца от Пловдив гледат безплатно Турнира на шампионките по тенис

Българската федерация по тенис предостави на деца от Пловдив 200 безплатни билета за мачове от Турнира на шампионките, който ще се проведе в София в края на месеца. 100 от тях ще получат възпитаниците на Дом за деца, лишени от родителски грижи „Олга Скобелева“, обявиха вицепрезидентът на БФТ д-р Георги Крумов и зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика на Пловдив Георги Титюков. 

Останалите пропуски ще бъдат раздадени на трениращите в пловдивските школи на клубовете по тенис. Броят на безплатни билети за страната е 350. Редовните билети са на цена от 8 до 200 лева в зависимост от срещата, часът и разположението на местата.
Международният турнир по тенис на корт – Qatar Airways Tournament of Champions, ще се проведе от 30 октомври до 4 ноември в зала „Арена Армеец“ в София. „Общо осем състезателки, ще вземат участие в Турнира на шампионките с награден фонд 750 000 долара“, заяви вицепрезидентът на Българската федерация по тенис д-р Георги Крумов. Той обясни, че сред тях са Каролине Вожняцки от Дания, Надя Петрова от Русия, Роберта Винчи от Италия, участващите с „уайлд кард” Цветана Пиронкова и Мария Кириленко от Русия, Сие Су-Вей от Тайпе, китайката Дзе Джън и Даниела Хантухова от Словакия. „Четири от участничките са в Топ 16 на световната ранглиста като Вожняцки и Петрова ще бъдат водачките на двете групи за жребия, който ще се тегли на 29 октомври“, допълни той. „За първи път българската публика ще има отлична възможност да наблюдава тенис от световна класа и стане част от това невероятно спортно събитие“, категоричен бе Георги Крумов.
Съдиите ще са от Китай, Португалия и Австралия. По време на срещите състезателките ще могат да изискат определяне точността на топката и чрез модерната система ястребово око, която дава максимална представа за прецизността на удара.
Турнирът Qatar Airways Tournament of Champions ще се провежда в продължение на 3 години в зала “Арена Армеец” в София.

Може да харесате още...