98 на сто от българите имаме кариес – започват безплатни прегледи в София

Средното епидемилогично разпространение на кариес сред населението на България е 98% – това, според специалисти, се случва заради липсата на изградени навици за профилактика на българите и ниска дентална култура. Ето защо, сочейки тези данни, дентална клиника „Св. Аполония“ – София и дентистът д-р Богомил Стоев организират безплатни профилактични прегледи за всички ученици и техните родители на територията на столицата. 

„Целта на инициативата е да покаже, че ранната и редовна профилактика намалява рисковете от развитието на тежки дентални заболявания, които могат да предизвикат и редица здравословни усложнения“, обясни д-р Стоев.
Всяка седмица в периода до 15 декември 2012 година желаещите могат да посетят клиниката. Те могат да запишат своя час в дните от понеделник до петък и да получат безплатно профилактичен преглед, обучение в използването на необходимите профилактични средства и изготвяне на профилактичен план на лечение.
„За да бъде избегнато развитието и усложнението на различни болезнени дентални заболявания, е наложително да се осъществяват профилактични прегледи на всеки шест месеца“, напомня д-р Стоев.
Телефонът за записване на час за безплатен преглед в дентална клиника „Св. Аполония“ – София е 02/4701616.
На и-мейл адрес: clinic@bogomilstoev.com всеки може да получи лична професионална консултация.
Създаден е и безплатен портaл: www.bogomilstoev.com с подбрана от специалистите полезна информация за всичко, свързано с денталните заболявания, превенцията и лечението им.

Може да харесате още...