Премахнаха киста не със скалпел, а с… храна

Храната може да лекува“, твърди от личен опит д-р Галина Арабаджиева. С лечебна диета известната пловдивска дерматоложка премахна киста на яйчника без операция. През април при преглед й откриват образованието, което 4 месеца расте и помътнява. Гинеколозите настояват за операция, което означава отстраняване и на яйчника.

Лекарката обаче отказва хирургическа интервенция и залага на нетрадиционната медицина. Стартира с акупунктура и цвето-терапия. Обажда се да търси помощ и в лечебния център по здравословно хранене в курортно селище Свети Влас. По телефона топ-диетологът Георги Славов и синът му Слави изготвят индивидуална програма за абсолютно непознатата за тях жена. Не само това – всеки ден й се обаждат, за да следят състоянието й. 15 дни дерматоложката е на кълнове, ядки, зеленчуци и плодове. След 2-седмичното суровоядство тя прави захранване в центъра в Свети Влас. Месец по-късно ехографското изследване показва, че е напълно здрава – кистата е изчезнала.

„10 години практикувам традиционна медицина. Лечението с храна освен че ме излекува, преосмисли целия ми професионален път. Сега съм сигурна, че хората могат да се лекуват и чрез алтернативни форми, които подпомагат организма да изявява естествените си самозащитни механизми“, казва д-р Арабаджиева. „Уверих се, че чрез правилен хранителен режим се повлияват заболявания на обмяната, както и кожни – екземи, псориазис, алергии, акне и др“. Д-р Арабаджиева става част от екипа в лечебния център, за да прилага в своята практика и нетрадиционните методи, спасили я от операция.

Всъщност, вегетарианската храна е изключително вкусна, с изненада установяват хората, които за първи път опитват от над 100-те вида блюда в лечебния център. След като се захрани, лекуващият се продължава вкъщи да следва изготвената за него персонална система на хранене.

„За доброто здраве от изключително значение е комбинирането на храните и тяхното приготвяне“, категоричен е Славов. Според него, храненето е в основата на всяко заболяване и чрез яденето може да се излекува всяка система в организма.

Може да харесате още...