По-голям отчетен период за някои абонати на EVN в Пловдив заради въвеждането на комбинирано дистанционно отчитане на ток и парно

Внедряването на електромери с дистанционно отчитане в Пловдив ще доведе до еднократна промяна в графика за отчитане на консумираната електроенергия и нейното заплащане през август, съобщиха от EVN. Оттам предупредиха, че в тази връзка е възможно отчетният период за 3829 клиента да обхваща по-дълъг срок от предвиденото в Общите условия на дружеството. За тази възможност обаче всеки клиент ще бъде уведомен индивидуално, ангажираха се от EVN и допълниха, че при последващите месечни отчитания отчетният период ще продължи да бъде съобразен с Общите условия.

За 2165 от клиентите ще настъпи промяна обаче и в срока на плащане – те ще заплащат своята консумация на електроенергия вече от 11-то до 25-то число на месеца (II група). Промяната в срока за плащане ще влезе в сила за августовската фактура, която ще се заплаща през месец септември. Тази промяна ще остане в сила и за последващите месечни фактури.

Общо 4924 електромери с дистанционно отчитане бяха инсталирани в ж.к. Tракия и район Северен в Пловдив през юли и август. Заедно с това 52 абонатни станции бяха оборудвани със системи за дистанционен отчет. Новите устрийства са част от стартиралия през миналата година проект на дружеството за модернизиране на отчитането на потребената енергия за битови и малки стопански клиенти в топлофицирани сгради в Пловдив.

Проектът е на обща стойност 6,3 млн.лв. и включва едновременен монтаж на индивидуални електромери с дистанционен отчет и монтаж на общи топломери и водомери с дистанционно отчитане в абонатните станции на топлофицирани сгради. Общата цел е до края на 2013 година всички абонатни станции в жилищни сгради в Пловдив да бъдат оборудвани с такива смарт устройства.

Причината да се изберат топлофицирани сгради е да се постигне максимално точно комбинирано отчитане на електро- и топлоенергията, потребявана от клиентите в тези сгради. Допълнително, това ще подобри контрола на измерената електроенергия по трафопостове и ще се постигне по-ясен енергиен баланс във всяка една сграда, което е важна стъпка към постигане на енергийна ефективност.

Освен с табелите по места и индивидуалните уведомителени бележки, за подмяната на измервателните устройства всеки може да се информира на денонощен телефон 0700 17777 , както и на място във всеки EVN Офис.

Може да харесате още...