В Деня на фотографията петима спечелиха в томбола

Петима души спечелиха в томболата на Dynaphos, изтеглена в Деня на фотографията.

Датата 19 август е избрана за неин международен ден, защото именно тогава Френската академия на науките закупува и „подарява” на света патента на дагеротипията – процес, разработен от Луи Дагер. Една от най-ранните му снимки, направена с фотографския процес, е на парижка улица.

Тъй като времето за експонация на кадъра е прекалено дълго, движещите се карети и хора по улицата изчезват от финалната фотография. Запечатани във времето остават единствено чистачът на обувки на площада и неговия клиент, които стоят на едно място достатъчно дълго.

В България художествената фотография е призната за изкуство през 1957 г. А първата съхранена снимка на българи е от 1842-1843 г. На портрета във Виена са фотографирани възрожденецът Тодор Минков с майка си.

„Освен най-доброто за вашите очи, Hoya е най-доброто и за вашите фотографии“, каза в Деня на фотографията търговският мениджър Александър Димитров при разбъркването на номерата на участниците в играта на Hoya. Dynaphos е единствен ексклузивен дистрибутор на марката – световен лидер във фотографските филтри, а в нейната игра участваха 22-ма души.

Филтри Hoya

Кой получава филтър Hoya Black Mist Diffuser 0.5 и как бяха избрани петимата късметлии гледайте във видеото във Facebook страницата на Dynaphos.

Може да харесате още...