Италиански и португалски – във Варненския свободен университет

Департаментът по чуждоезиково обучение на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ разширява палитрата на изучаваните чужди езици, като добавя към тях италиански и португалски.

Още от летния семестър на 2018 / 2019 г. ВСУ ще предложи на студентите си възможността да изучават факултативно португалски език – бе договорено между доц. д-р Красимир Недялков – президент на ВСУ и Анаиза Гордино – директор на Португалския културен и езиков център „Камойнш София“. Занятията ще се водят от професионален филолог – носител на езика, а студентите ще имат възможност да участват в проекти и конкурси, свързани със страната на Жозе Родригеш душ Сантуш. ВСУ поддържа дългогодишни контакти с водещи португалски университети и осъществява входяща и изходяща Еразъм-мобилност на студенти и преподаватели.

От следващата учебна година студентите от Архитектурния факултет ще имат възможност да изучават италиански език, в рамките на културен проект на университета.

От началото на тази учебна година във ВСУ „Черноризец Храбър“ работи преподавателят по японски език Фумико Кобаяши. Освен японските йероглифи, тя предава и красотата на културата на Страната на изгряващото слънце на седем групи студенти, преподаватели и служители. Огромен интерес към обучението по японски език имат студентите от направленията „Международни отношения“, „Архитектура“, „Психология“ и „Право“.

Изучаването на чужди езици повишава конкурентоспособността на възпитаниците на Варненския свободен университет и им дава възможност да впишат в професионалното си портфолио владеенето на два или три чужди езика, сред които и редки.

Най-силен остава интересът им към руския и английския език. Само преди дни Руският център на ВСУ отбеляза своя 10-ти рожден ден.

информация и снимка: ВСУ “Черноризец Храбър”

Може да харесате още...